13-11-2017

1928 yılında Kavaklı İlkokulu olarak köy camisi bitişiğinde ahşap bir binada  öğretime başlamıştır. Günümüze kadar değişik binalarda öğretime devam etmiştir.  Daha sonra 1975 yılında köy merkezinde beş derslikli binada başlayan eğitim ve  öğretimini 1998 – 1999 öğretim yılı sonuna kadar sürdürmüştür. Artan öğrenci  potansiyeli, mevcut okul binasının yetersizliği yeni bir bina ihtiyacını ortaya  çıkarmıştır. Okul müdürlüğünün Belediye ile girişimleri sonucu Öğretmen Cadddesi üzerindeki 11.000 m2 lik  hazine yerinin okul için tahsisi sağlanmıştır. Bu arsa üzerine Milli Eğitim  Bakanlığınca 32 derslik yeni bir ilköğretim okulu yapılmıştır. 1999 – 2000  Öğretim yılı başında bu okula taşınılmış ve eğitim – öğretime 2017 yılına kadar bu binada devam etmiştir. Okulumuz 2017 yılında yapılan yeni binasında İbrahim Feridun Tınaztepe ismini alarak bu binada eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda bir müdür odası, üç müdür yardımcısı odası, bir  öğretmenler odası, konferans salonu, Okuma Salonu,  iki Rehberlik odası ve 38 Derslik bulunmaktadır.